* angol tolmácsolás * angol fordítás * olasz tolmácsolás * olasz fordítás *
Tolmácsolás, fordítás angol, olasz
 Tolmácsolás, fordítás - főoldalDr. Mészáros Júlia tolmács és fordítóTolmácsolás angol, olasz nyelvenFordítás angol, olasz ReferenciákElérhetőség English
Tolmácsolás


Angol tolmács, szinkrontolmács


olasz, angol tolmács


Olasz tolmácsAngol szinkrontolmács

SZINKRONTOLMÁCS, TOLMÁCSOLÁS ANGOL, OLASZ NYELVEN

Tolmácsolás

Hazai és külföldi helyszíneken egyaránt vállalok tolmácsolási feladatokat.
Nyelvkombinációk:
angol - magyar
magyar - angol
olasz - magyar
magyar - olasz
Igény esetén más nyelvekből is tudok szakembert biztosítani, tolmácsoláshoz szükséges technikai háttér (tolmácskabin, fejhallgatók, stb.) beszerzéséhez pedig segítséget nyújtok.
Tolmácsolást különféle szakterületen vállalok, mely lehet jogi, pénzügyi, közgazdasági, politikai, kulturális, tudományos, oktatási, egészségügyi, műszaki, informatikai, gazdasági,mezőgazdasági, ipari, kereskedelemi vagy idegenforgalmi.
A tolmácsolás típusa lehet:
szinkrontolmácsolás
konszekutív tolmácsolás
kisérő tolmácsolás
pódiumtolmácsolás
"fülbesúgó" tolmácsolás
Munkadíj:
A munkadíj függ a tolmácsolás típusától, jellegétől, rendszerességétől, nagyságától, stb., konkrét munkákra természetesen árajánlatot adok.

Nem tudja milyen típusú tolmácsolásra van szüksége? Segítségére lehet az alábbi ismertető.

Szinkrontolmács:

Szinkrontolmácsolás (szimultán vagy kabintolmácsolás) során a tolmács általában zárt kabinban ül, az előadó beszédét fejhallgatón hallja, a fordítást pedig mikrofonba mondja. A szinkrontolmács lehetővé teszi, hogy különböző nyelveket beszélők az eredeti szöveg elhangzásával közel egy időben az általuk beszélt nyelven hallhassák az elhangzottakat. Többnyelvű konferenciákon, nemzetközi, szakmai rendezvényeken, valamint tréningeken, bemutatókon, multinacionális vállalati környezetben alkalmazott tolmácsolási forma.

Kísérő tolmács:

A kísérő tolmács a különböző anyanyelvű beszélgetőpartnerek között közvetít. Kísérő tolmácsolás során, a tolmács üzleti megbeszéléseken, informális találkozókon viszonylag kisebb számú hallgatóság számára tolmácsol, valamint elkíséri őket üzletek, gyárak, vásárok, rendezvények, stb. látogatása során.

Konszekutív tolmács:

A tolmács a tolmácsolandó szöveget annak elhangzása után közvetíti hosszabb - rövidebb időközönként. Konszekutív tolmácsolás általában tárgyalásokon, rendezvényeken, kiállításokon, stb. szokás alkalmazni, ahol a tolmács a felszólaló beszédét gondolati egységenként tolmácsolja.

Pódium tolmácsolás:

A tolmács az előadó közelében helyezkedik el, és a szöveget azonnal tolmácsolja, amint az előadó befejezett egy gondolatot.

Fülbesúgó tolmácsolás:

Egy nagyobb csoportban, egy vagy néhány az idegen nyelvet nem értő személy részére végzett, (lényegében konszekutív és szinkrontolmácsolás kombinációja) tolmácsolás, amikor a tolmács a szó szoros értelmében az említettek fülébe súgja az elhangzottakat.

Főoldal | Bemutatkozás | Tolmácsolás | Fordítás | Referencia | Kapcsolat